Het werk van Anna Raimondo is een medium voor ontmoeting en uitwisseling. Het kan worden gedefinieerd als een reis die diversiteit illustreert en tegelijk ruimtes voor interactie creëert. De methode is flexibel en variabel, en accepteert zowel het toevallige als het onvoorspelbare.
Anna Raimondo gebruikt de stem en het luisteren als platforms voor ontmoeting, samenwerking en uitwisseling, instrumenten voor het ombuigen van identiteiten. Door de grenzen tussen openbaar en privé en tussen genders in vraag te stellen, reactiveert of deconstrueert zij culturele representaties en praktijken om noties van identiteit en subjectiviteit te herformuleren en te vervormen. Uiteindelijk gaat het erom te luisteren en - vaak op ironische wijze - vraagtekens te zetten bij de plaats van cis- en transvrouwen in de publieke sfeer en, meer in het algemeen, bij onze verhouding tot de Ander.
Anna Raimondo studeerde af als Master of Arts in Sound (University of the Arts of London) en doet momenteel haar doctoraal onderzoek naar luisteren en de relatie met stadsgeografie, vanuit een feministisch intersectioneel perspectief. Anna Raimondo toonde haar werk op verschillende internationale tentoonstellingen en festivals, waaronder: de solotentoonstelling "Nada que declarar" in het Centro Cultural Matienzo in Buenos Aires (curator: Tam Ciai Painé) in 2019; "Seremos serais de la manera más alegre" in het CAso- Casa del Bicentenario in Buenos Aires (curator: Florencia Curci) in 2018; de groepstentoonstelling "Invisible" in het kader van de Biënnale van Dakar (curator: Alya Sebti) in 2018; de groepstentoonstelling "Africa is not an island" in MACAAL in Marrakech in 2018; "Nuove frontiere del benessere dell'ecosistema vaginale" in de galerie Ex Elettrofonica in Rome (curator: Lucrezia Cippitelli) in 2017; "Nous serions sérieux de la manière la plus heureuse" in de Cube - onafhankelijke kunstruimte in Rabat in 2017; "Mi porti al mare? " in het MAAC in Brussel (curatoren: Nancy Casielles en Nancy Suárez) in 2016.
Haar radiowerken werden in verschillende landen en in verschillende talen uitgezonden: Kunst Radio, Deutschlandradio Kultur, RAI, RTBF...
In 2018 toont Moussem Anna's werk tijdens Moussem Cities Casablanca. Met de steun van Moussem start ze in 2021 het project "Q(ee)R Codes - New Boundaries in Brussels". Het eerste luik, "Q(ee)R Codes - New Boundaries Brussels 1000" presenteert ze in het kader van BXL UNIVERSEL II : multipli.city. In 2022 volgt het tweede luik "Q(ee)R Codes – New Boundaries Anderlecht 1070".