Mazen Al Ashkar

Mazen Al Ashkar is een Syrische kunstenaar, gevestigd in Amsterdam sinds 2017. Hij gelooft dat "het een noodzaak is om onze omgeving en essentiële elementen te herwaarderen om onze existentiële authenticiteit te vervullen, en het volle gewicht van onze vrijheid te aanvaarden in het licht van het absurde".
Na zijn afstuderen aan de Faculteit Schone Kunsten van de Universiteit van Damascus in 2012, zocht hij verschillende benaderingen en media, van schilderkunst en fotografie, tot digitale en videokunst. Nu experimenteert hij met de hedendaagse conceptuele methodes.

In het kader van het project AMARRE werkt hij aan een nieuw object:

104.5°

104,5° is de hoek die gevormd wordt in een watermolecuul, tussen de twee waterstofatomen, en het zuurstofatoom H-O-H, de driehoek van leven.
Elementen van dit werk zijn gedachten over onze verbindingen, herinneringen, waardes, ons bewustzijn en bestaan. Sentimenten van zuiverheid, transparantie, van stilte en herhaling.
Het object "104.5°" maakt deel uit van "The Breadth Of 104.5°" een reeks kunstwerken van zijn hand. Geïnspireerd door een onderzoek van nobelprijswinnaar Luc Montagnier rond "DNA teleportatie" en gebaseerd op Jacques Benveniste's onderzoek "Water Memory”.