Naghmeh Manavi

NAGHMEH MANAVI is een schrijver, performer en theatermaker uit Iran. Ze studeerde theater aan de kunstuniversiteit van Teheran. De afgelopen vijf jaar heeft Manavi de vorm van lecture-performances en documentair theater verkend als schrijver en regisseur.

Manavi's onderzoek als regisseur, schrijver, essayist en performer traceert zorgvuldig de raakvlakken tussen politieke en persoonlijke kwesties. Ze houdt ervan haar artistieke onderzoeksonderwerpen breed te benaderen, binnen verschillende registers te werken en daarbij performatieve ervaringen te ontdekken. Haar huidige werk richt zich op onzichtbare onderdrukking, dekolonialisme en de studie van politieke kwesties in het dagelijks leven.

In het kader van MOUSSEM STAGES (06-21.10.23) toonde Manavi een prelude op haar lecture performance But, will I remember? in de vorm van een videopresentatie. De kunstenaar brengt de performance in mei 2024 naar de Monty in Antwerpen als onderdeel van hun festival 'Beyond The Black Box'.

Naghmeh Manavi's tekst The Possible is gepubliceerd in het laatste nummer van Pages Magazine (dat je HIER kunt lezen) en is ook gepresenteerd in DAAD Artists Gallery in Berlijn (2023) en op het festival Theater Rotterdam (2023).

Manavi's werk was eerder te zien in Kaaitheater (Brussel, 2023), Kaserne Basel Theatre (Basel, 2022), BeReZe Performance House (Istanbul, 2020) en Zürcher Theater Spektakel (Zürich, 2019). Als performer was Manavi ook te zien in producties in Beursschouwburg Theater (Brussel, 2022), Points Communs Festival (Cergy, 2021) en Wiener Festwochen (Wenen, 2021).

Foto: Maria Harfouche