Bouchra Chérif

Bouchra is actrice, danseres en performer. Ze volgde dansopleidingen in Rabat en Caïro en werkte met gerenommeerde choreografen. Als actrice was ze te zien in films (“Ali Baba” van Pierre Aknine, “Towards the possible” van Shezad Daoud) en sitcoms (‘BENT NASS’ van Hicham Jebarri). Haar eerste theaterervaring vindt ze bij gezelschap DAHAWASSA in voorstellingen van Ahmed Hammoud en Jose Sanchez Sinesera.. Ze sluit zich aan bij het DABATEATR van regisseur Jaouad Essounani waar ze danst en acteert in creaties van ondermeer Salima Moumni, Ghassane EL HAKEM, Imane Zerouali en Hamza Boulaiz.
Daarnaast is Bouchra actief als lerares en actrice in sociaal-artistieke projecten zoals AJI TSAWAT, een project gericht op sensibilisering en activering van jongeren, en participeert ze in workshops en residenties met pedagogische doelstellingen.

Tijdens haar residentie zal Bouchra werken aan haar nieuwe creatie 'Corps Confiné' en deel uitmaken van het Moussem team met het oog op de realisatie van toekomstige eigen artistieke projecten.