Badr El Hammami

Badr El Hammami (1979, Marokko) woont en werkt in Marseille.

Sleutelbegrippen in het werk van Badr El Hammami’s zijn anders-zijn, onderhandeling, co-constructie en uitwisseling. Veel van zijn projecten realiseert hij in situ, vanuit de relatie die hij aangaat met de mensen om hem heen. Of hij nu werkt met straatverkopers (Côte à côte), met kinderen van de lagere school (Jeux d'enfants) of met andere kunstenaars (Offre spéciale), hij streeft ernaar vormen te creëren die beantwoorden aan de context waarin ze worden geproduceerd.

In zijn werk zijn thema’s als ontheemding, migratie, grenzen en politiek verbonden met meer persoonlijke kwesties die verband houden met herinnering en familie. Hij zet in op de deze verwevenheid van kleine en grote verhalen. Door middel van eenvoudige gebaren (het schilderen en verbranden van ansichtkaarten, het scheiden van een schaakspel door een muur, ...) of complexere realisaties die over langere tijd zijn opgebouwd (bv het bestuderen van correspondenties via audiocassettes tussen Frankrijk en de Maghreb), ontwikkelt hij werk waarin de circulatie van het woord een vitale noodzaak vormt .

Tijdens zijn residentie in Moussem zal Badr El Hammami zijn project 'Entre nos mains' ontwikkelen, een onderzoek naar de tegelijk gekende en onbekende ruimte bij het ontstaan van artistiek werk; de ervaringen, plaatsen en ontmoetingen die het werk vormgeven.

lees meer

artikel Diptyk