Youness Khoukhou

Danser, performer en choreograaf Youness Khoukhou studeerde aan P.A.R.T.S. en werkte als danser of performer  mee aan de voorstellingen ‘Primitive’ en ‘Evol’ van Claire Croizé en danste ik in het repertoire project ‘ReZeitung’ van Anne Teresa De Keersmaeker. Hij werkte samen en danste in de voorstellingen ‘Therians’ en ‘Clearing’ van Louise Vanneste, ‘Elephant’ van Bouchra Ouizgen en was medemaker en performer in de voorstelling ‘Move (on)’ van STAN, Kloppend Hert en Moussem. Daarnaast danst ook in de voorstellingen ‘7’ en ‘Libya’ van generatiegenoot Radouan Mriziga.

Als choreograaf creëert hij zijn eerste voorstelling  ‘Becoming’ in 2015. In 2018 maakt hij de solo performance ‘Noon’.
Naast zijn praktijk als kunstenaar is hij ook actief als docent. Als gastdocent was hij verbonden aan KASK School of Arts Gent, ISAC (Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies) in Brussel en coachte hij projecten in Marokko bij Arabesque in Meknes en Espace Darja in Casablanca. Hij is als ‘faculty member’ verbonden aan P.A.R.T.S. en werkte als choreografisch adviseur met Jolente de Keersmaeker  aan de voorstelling ‘Klytaimnḗstra in Elefsina’.

In 2023 ontwikkelt hij de performance Naked Journey rond de vraag: "Wat is het lichaam voorbij "referenties" van kleur en oorsprong, voorbij een stijl en geërfde codes? Voorbij de cultuur en trends die het lichaam vormgeven?" Naked Journey werd opgevoerd bij a.pass — de Bottelarij op 13 en 14 oktober 2023, als deel van de programmatie van MOUSSEM STAGES. Meer info over Naked Journey kan je HIER terugvinden.