Raafat Majzoub

Raafat Majzoub is een Libanese architect, auteur en kunstenaar. Zijn werk bevraagt het territorium van de werkelijkheid door middel van literatuur, beeldende kunst en publieke interventies. Hij bedenkt en bepleit utopische alternatieven en scenario's.

Raafat is directeur van The Khan: The Arab Association for Prototyping Cultural Practices. Hij is hoofdredacteur van de Architecture Series van Dongola en docent aan de afdeling Architectuur en Design van de Amerikaanse Universiteit van Beiroet.

Majzoubs werk omspant een decennium van publieke, interactieve projecten die gericht zijn op het speculeren over een andere Arabische wereld door middel van fictie in filmische, radio-, performatieve, sculpturale en literaire installaties.

Hij is in 2017 in residentie bij Moussem in de aanloop naar Moussem Cities Beirut. Hij presenteert er de lezing 'The farewell chronicles' en de installatie 1.

Tijdens zijn tweede residentie in 2022 reflecteert Majzoub vanuit zijn specifieke artistieke praktijk op de Heyvaertwijk in Anderlecht; de lokale economie, de autohandel, de publieke ruimte en gentrificatie.

RaafatMajzoub.com

interview Ahram Online (EN)