publicaties

Ik herinner het mij niet meer - Waël Ali

Moussem & Bebuquin - vertaald door Lore Baeten

Moussem werkt aan de introductie en de ontsluiting van theater repertoire uit het Arabisch sprekend taalgebied. 'Ik herinner het mij niet meer' maakt deel uit van een reeks internationale theaterteksten waar Moussem in samenwerking met Bebuquin vorm aan geeft. 

U kan 'Ik herinner het mij niet meer' bestellen bij Uitgeverij Bebuquin. Deze tekstuitgave kwam tot stand naar aanleiding van het festival Moussem Cities Damascus.

'Ik herinner het mij niet meer' vertelt het verhaal van Hassan Abdul Rahman: Syrisch muzikant, politieke gevangene en balling in Parijs. Op de scène wordt hij acteur en toeschouwer van zijn eigen verhaal. Zijn getuigenis is indringend en aangrijpend. Hij reconstrueert en ordent zijn herinneringen, tot hij zijn houvast verliest, en machteloos toekijkt.

De tekst roept vragen op: over hoe ons geheugen werkt, over hoe geschiedenissen geschreven worden. Tegelijkertijd leren we een man kennen die dapper zijn vrijheid beetje bij beetje herwint.’

Waël Ali (1979) is een Syrisch schrijver en regisseur. Sinds 2010 schrijft hij voor theater. 'Ik herinner het mij niet meer' stelt de wisselwerking tussen het individuele en het collectieve geheugen centraal, op een scharniermoment in de Syrische geschiedenis. De voorstelling speelde o.m. in Beiroet, Berlijn, Parijs, Tunesië en Antwerpen.

Uitgave Moussem & Bebuquin
Vertaald door Lore Baeten

Lees de recensie > theaterkrant.nl