Malikah/Tonino/Johnny Madness/DJ Selecta Arabee

BXL meets Beirut

  • Botanique

Brussels meets Beirut: Rival van o.a. CNN en Souterrain stelde op vraag van Moussem een programma samen met Brusselse en Libanese artiesten.

DJ Selecta Arabee groeide op met reggae, rock en soul, maar werd pas echt gepassioneerd door muziek toen hij de hiphop ontdekte. Elke sample is namelijk een uitnodiging om op reis te gaan door de muziekgeschiedenis. DJ Selecta Arabee komt in de Botanique verslag doen van zijn reizen. Zonder dia’s, maar met een selectie muzikale parels.

Tonino is de nom de plume van Antonin El Hadj, lid van het Naamse hiphop-collectief Trafiquants d’Art, waar hij een aparte rhyme-techniek ontwikkelde. Op z’n gloednieuwe EP Entre Temps horen we pakkende, persoonlijke teksten en melancholische, jazzy melodieën.

De Frans-Libanese beatboxer Johnny Madness geeft het genre een originele draai door snelle Arabische percussie en veel humor in z’n shows te steken.

De eveneens Frans-Libanese Malikah timmert al aan de weg van haar 16e. Na veertien jaar muzikale omzwervingen strijkt deze koningin van de hiphop in Brussel neer, in het goede gezelschap van Esslam en Mazzi.