Lucien Bourjeily

Vanishing State

  • Kaaitheater

  • Kaaitheater

Aan het eind van WO I buigen François Georges Picot en Mark Sykes – respectievelijk een Frans en Brits diplomaat – zich over de kaart van het Midden-Oosten. In een geheim akkoord hertekenen ze de grenzen. De gevolgen zijn tot vandaag voelbaar. In Vanishing State laat Lucien Bourjeily het publiek de oefening nog eens overdoen met de kennis van wat er de voorbije honderd jaar in de Levantre- gio gebeurd is.

De internationaal gerenommeerde Lucien Bourjeilly schrijft voor theater en film en bindt daarmee de strijd aan met de alomtegenwoordige censuur in Libanon. In 2013 werd zijn voorstelling Will it pass or not?, die censuur aan de kaak stelt, door de Libanese overheid verboden, wat groot publiek protest uitlokte. Bourjeilly werd genomineerd voor de Freedom of Expression Award 2014 in het Barbican Center in Londen.

De interactieve voorstelling Vanishing State neemt een publiek van telkens 30 personen mee in een beklijvend verhaal.

Engels gesproken, gedeeltelijk in het Frans

  • Tekst en regie: Lucien Bourjeily
  • Spel: Nabil Traboulsi, Rami Saidi en Farah Shaer
  • Vanishing State, originally co-commissioned by LIFT, 14 – 18 NOW, WW1 Centenary Arts. A House on Fire project, supported by the Culture Programme of the European Union and the National Lottery through Lottery Fund and Arts Council England; in partnership with the British Council