Vatche Boulghourjian

Tramontane

  • Bozar zaal M

    Film (avant-première)

Rabih, een jonge blinde zanger, ont- dekt dat de mensen bij wie hij opgroeide niet zijn biologische ouders zijn. Dit is de aanleiding voor een reis door het rurale Libanon, op zoek naar zijn identiteit. Zijn vurig verlangen om met zijn koor naar het buitenland te reizen gaat hand in hand met de zoektocht naar zijn verdwenen oom. Alleen hij kent de waarheid. Tijdens zijn queeste wordt Rabih geconfronteerd met een natie die niet in staat blijkt haar eigen verhaal te vertellen.

Vatche Boulghourjian is een Libanese regisseur. Hij behaalde zijn masterdiploma film aan de prestigieuze New York University Film School. Zijn afstudeerfilm The Fifth Column werd in 2010 bekroond met de derde prijs in Cannes, uitgereikt door de Cinéfondation. Tramontane, zijn eerste langspeelfilm, werd geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes en het internationaal filmfestival van La Rochelle.

In het Arabisch, met Franse ondertitels

  • 2015, Libanon/Frankrijk/Qatar/Verenigde Arabische Emiraten, 105’
  • Met de steun van het filmcollege van de Biënnale van Venetië, het Doha Film Institute, het Sundance Institute en het IFP.