Hatem El Imam

Infinite Landscape

  • Ravensteingalerij

    Opening ‘Infinite Landscape’

  • Exhibition

Moussem Nomadisch Kunstencentrum nodigde Hatem El Imam uit voor een residentie in het Frans Masereel Centrum te Kasterlee, een werkplaats die zich openstelt voor grafici, kunstenaars en critici die willen werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie. In dit grafisch laboratorium worden kunstenaars uitgedaagd om de mogelijkheden van grafische toepassingen te onderzoeken en te herformuleren.

Afgelopen januari experimenteerde Hatem El Imam er met etsen drypoint technieken. Het resultaat is een reeks prints op groot formaat waarmee hij de conventies van schaal en framing in vraag stelt. Door de aaneenschakeling van een groot aantal prints, creëert hij een oneindig landschap, vertrekkend vanuit één centraal werk dat in alle richtingen ontwikkelt. Zijn werk bevindt zich tussen realisme en abstract expressionisme en ontstaat vanuit verbeelding en improvisatie. Hatem El Imam onderzoekt de relatie tussen kijker en landschap, en de noties van vertrouwdheid en vervreemding. Zijn landschappen kunnen gelezen worden als “gesublimeerde zelfportretten”.

Tijdens Moussem Cities: Beirut worden de prints die Hatem El Imam maakte tijdens zijn residentie tentoongesteld in de BOZAR expo-ruimte in de Ravensteingalerij.