A Script for a Beautiful Landscape - Samah Hijawi

/

Moussem Vitrine

beeldende kunst
een moussem co-productie
29/05/17 02/06/17
Moussem
Ravensteingalerij 46
1000 Brussel
Website
05/06/17 09/06/17
Moussem
Ravensteingalerij 46
1000 Brussel
Website
12/06/17 16/06/17
Moussem
Ravensteingalerij 46
1000 Brussel
Website

A Script for a Beautiful Landscape, vidéo, 5’29’’, Samah Hijawi, 2016

In A Script for a Beautiful Landscape bevraagt Samah Hijawi de blik van nostalgie en schoonheid op het landschap van de Jordaanvallei, tussen Palestina en Jordanië. Bekneld tussen het verlangen om de herinnering uit het verleden te bewaren, en tussen een realiteit die niet bezwijkt onder een verlammend gevoel van falen, speelt deze poëtische video met het idee van verzet door herhaling.

Samah Hijawi werkt als artieste, programmator en onderzoekster. In haar beeldend werk onderzoekt ze via performances en collages de esthetiek van het verlies, en de performativiteit van de ‘terugkeer naar het thuisland’ in afbeeldingen en in de productie van beelden in de Arabische kunst. Recent werk van haar was onder meer te zien in The Hayward Gallery in Londen, in de Beursschouwburg in Brussel, in de Aleppo Art Space in Brussel, in MoMa en Apex Art inNew York, Darat al Funun in Amman…

www.samahhijawi.com


Moussem Vitrine

Moussem Nomadisch Kunstencentrum verhuisde onlangs naar de Ravensteingalerij in hartje Brussel. Onze kantoren kijken uit op het atrium van dit historische gebouw waar dagelijks duizenden mensen langskomen. Met het nieuwe project Moussem Vitrine zetten we onze nieuwe locatie in om sterk beeldend werk te tonen aan het diverse stedelijk publiek dat in de Galerie passeert. Elk jaar nodigen we een medewerker uit om 6 spannende nieuwe artiesten te selecteren voor een tweemaandelijkse presentatie van hun werk. Voor het programma 2017-2018 is dat beeldende kunstenaar Younes Baba-Ali. We beginnen met het werk van Samah Hijawi.

ARTISTS IN RESIDENCE